lördag 22 maj 2010

Sälen 2010 6

I dag bestämde vi oss för att inte gå någon lång vandringstur. Orsaken till det är vädret. Till en början var det soligt och vackert, men vi såg redan på förmiddagen hur molnen tornade upp sig utmed fjällsidan. I stället åkte vi en tur med bilen, dels ner till Sälen by för att handla lite till i kväll och dels en rundtur via Rörbäcksnäs och Lima. Nere i Sälen insåg vi att mycket har hänt sedan vår ankomst i söndags. Nu är allt utslaget nere i dalen. Björkarna är gröna och både Påsklijor och Pingstliljor blommar. Vi har sett massor av tussilago och fler vitsippor. Så det blir nog sommar här också. Vilket sälenfolket tycks tro att det redan är. Alla går i shorts och linne trots att det bara är 16 grader varmt i skuggan.

Även vattenmassorna har gett vika. Tidigare i veckan tog vi bilder av den här delen av Västerdalälven. Då stod allt under vatten.

Den här skylten var då placerad mitt ute i "spat" vilket såg verkligen kul ut. Nu blir det inte alls lika roligt längre.

Den här bilden tog Dick precis när jag skulle avbilda våra tomma fat.

Så här blev min bild! han fick inte vara med! Vi åt goda våfflor på...

...Gammelgården, som man bör göra när man är i Sälenfjällen. Jag har aldrig ätit godare våfflor någonstans, och det är väldigt trevlig personal som jobbar där. Dessutom är stället nog ganska unikt i sitt slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar