söndag 11 juli 2010

Mot Storulvån 2010-06-24

Dags att ge oss av tillbaka till Storulvån. Vi vill inte gå i regn och hård vind vilket vi vet är på väg att rulla in.

En sista nära bild av de mäktiga topparna.

Man är ganska liten i den stora världen. Tältläger nedanför vid forsen.

Avverkat ett par kilometer nerför, bakom den mörka bergskammen ett par mil bort ligger Blåhammaren

Sten och grus. När det är högtrafik av vandrare trampar vi människor bort jorden. Ganska synd på sätt och vis.

Skönt att det finns stavar! (-Ninni) Här ser man leden som ringlar sig bakåt i bilden.

Första röset på vägen tillbaka, också en perfekt plats att blicka tillbaka en sista gång mot det stora massivet. Här börjar molnen torna upp sig bakom oss. Vi känner en viss press för att slippa undan regnet.

Uppför... stenar...

...och här ser vi Gåsen igen! Så högt har vi kommit på nytt och har åter lock för öronen.

Lunchrast igen, på samma ställe, och med samma typ av föda!

En tokig norrman trodde Dick, men det var bara en vanlig svensk som bad om ursäkt och frågade hur långt det var kvar (1,2 mil, vilket vi knappt hade hjärta att säga). Han gick med en rejält stor ryggsäck på magen (expeditionssäck), en nästan lika stor bak inkl. skidor och pjäxor på "trekvart". Vi undrar hur han mådde när han kom fram, OM han kom fram!?

Vi hamnade i en hjord med renar även på den här sträckan. Här är ledarrenen på väg mot oss och skäller samtidigt på sin flock att hinna undan.

Hjorden hann undan, men vi fick ändå en chans att se dem på ganska nära håll. Vi hann också nästan undan, men då regnet. Det hängde oss ordentligt i hasorna den sista halvan och började blöta ned med 3 km kvar till Storulvån. Ninni tog på regnskyddet på säcken under vandringens sista bit. Precis när vi fått in allt i bilen öppnade sig himlen.
Total tid från start till mål tog oss 2 timmar och 11 minuter kortare tid att avverka när vi gick tillbaka till Storulvån. Skaplig forcering, inte minst med tanke på ett trasigt knä (-Ninni) som sinkade.   

Här slutar vår vandring, i Åre där vi åt Jämtlands bästa pizza och bodde på ett mysigt vandrarhem. Vi kommer att återvända med nya erfarenheter med i bagaget. Nästa tur kan därför bara bli bättre. Målet är Helags öster- eller söderifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar