lördag 30 juli 2011

Fotografiska Muséet

Ett ställe som vi varmt rekommenderar ett besök på är Fotografiska museet i Stockholm. Vi har varit där en gång tidigare och gjorde ett nytt besök där nu i helgen. Sedan dess har man byggt ut så att det nu finns en fin servering utomhus i direkt anslutning till entrén.


Där startade vi vår dag med en enorm räkmacka som var superfräsch! Med utsikt över Stockholms vatten, slottet i bakgrunden och allt vad det innebär så är det en fin plats mitt pulsen från bilar och resande människor som ska till och från färjor och annat.


Innan ditt besök på fotografiska skulle jag vilja tipsa om att man går in på hemsidan för att se vilka utställningar som är aktuella. Allt kanske inte passar alla. Dessutom så vill jag också uppmana att läsa den information som finns om varje fotograf. Det blir så trist att gå där i den här meditativa miljön och höra personer som inte har en aning om vad det är man valt att gå och titta på.

Jag vill också uppmana museibesökare att vidta en smula hänsyn! Gi inte in framför någon som redan står och betraktar en bild eller annat. Du ser inte bättre en halv meter ifrån. Det enda som sker är att ingen annan ser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar