söndag 31 juli 2011

Kort cykeltur som blev lång

En cykeltur i lugnt tempo, men den får gärna vara lite lång. Så sa vi innan vi for i väg mot Glasberga villastad. Väl där hittade vi ingen väg ner mot vattnet så vår tur fortsatte på chans. Naturligtvis hade vi inte tänkt på att det kunde bli en lång tur och att vi inte heller skulle vara säkra på vart vi befann oss. Alltså; ingen navigator, för lite vatten, inget förbandskit och inte heller en reservdelsväska. Google maps i min gamla mobil fick duga för ett vägval.


Vår tur gick via skogen till Rönninge vidare mot Salem för att så småningom cykla omvägen via gamla Riksettan hem igen. En tur på lite drygt 3 mil.
Sakerna ovan som vi inte hade med, är något vi vill rekommendera att man har med. Dicks kedja krånglade och kilade fast sig i drevet. Om något verkligen hade gått sönder var det en lååång väg hem då.
Ninni åkte omkull i knapp styrfart vid ett försök till att vända och slog upp ett skrubbsår stort som en handflata. Det hade varit skönt med en kompress då.


Efter några timmar var vi hemma igen, efter att ha stannat och fikat också. Det är skönt att slippa stressa, och nu upptäckte vi ju helt nya vägar. Dels där vi åkte, men också andra som vi vill prova efter att ha konsulterat kartorna i vår navigator när vi väl var hemma. Navigatorn införskaffade vi inför vår resa till Jämtland. Det lär bli fler turer på cykel och då får den följa med! Kanske hittar vi någon geocach på vägen, det var också ett tag sedan sist vi försökte.

Nedan några bilder från fikastället.




Utrustningssida för cykel kommer upp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar