Recept

Coleslaw i sällskap med falukorv och ägg

En god coleslaw bjuder vi på här. Vi hade den med ut en dag då vi valde att laga till maten på hemmaplan och ta med färdigt.
Stekt kall falukorv (av hög kvalité med högt köttinnehåll) och vändstekta ägg fick alltså sällskap med:

100 g färsk vitkål
  75 g Zuccini
  60 g Slanggurka
   ½ st urkärnad tomat
   1 dl Creme fraiche
  40 g Färskost
  20 g Majonnäs (äkta fet)
Salt, peppar, kryddgrönt lite citronsaft efter behag, som Pippi skulle ha sagt.

Blanda de blöta ingredienserna med en slickepott (brukar vara enklast) rör ner alla kryddor och smaka av till en bra bas.
Strimla och krama sedan vitkålen med handen i en skål. Strimla eller hacka övriga grönsaker och rör ner i den krämiga såsen. Fyll en burk med tätslutande lock och förvara kallt tills det är dags att äta (frysklamp i en liten kylväska funkar). Smakerna har då gift sig och det blir en utsökt komplett LCHF-lunch ute i det fria.