söndag 22 maj 2011

Weekend i Jönköping

Weekend i Jönköping bjuder på en fin vistelse även den här gången. För andra gången bor vi på Hotel Savoy. Jönköping har ett, eller egentligen två centrum, som är vatten-nära och har många fina gröna parker. Hotel Savoy ligger i västra centrum. 
Vår lördagsmiddag avnjöt vi på Pipes of Scotland. En grilltallrik med tre olika filésorter och tre olika feta såser. Vi bad att få avstå potatis till förmån för haricot verts. När tallriken kom var det en enorm hög med smörstekt haricot verts där övriga matgäster fick sin klyftpotatis. Lchf-vänligt med andra ord.


Söndag, en solig dag och vi gav oss ut på gatorna för att utforska. Inte en affär öppen! Det är inget vi som har nära till huvudstaden är van vid. Vill man shoppa i Jönköping får man antingen komma hit i tid på lördagen eller åka till köpcentret A6.
I gengäld bjuder staden på ett överflöd av mysiga restauranger och, kanske framför allt, en hel massa caféer.
Vi fick tips om ett fik nere vid vattnet och gick dit. Bageriet ett café och butik. Där fikar barnfamiljer, äldre par och studenter i en härlig blandning. Allt man köper är hembakat och bakat med närproducerat mjöl. Hur charmigt som helst och helt underbart läge i solen vi vattnet. Där blev vi kvar en bra stund.



Efter solsken kommer regn och vi gick inomhus. Passade på att utnyttja hotellets gym- och relaxavdelning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar